Ce stiai despre raceala probabil nu este adevarat

In sezonul rece fiecare dintre noi ne putem confrunta cu o raceala care sa ne tina la pat cateva zile, virozele fiind foarte comune in aceasta perioada, insa rareori putem vorbi despre o afectiune serioasa. Totusi, la fel ca in multe cazuri, exista nenumarate mituri despre raceala, insa nu tot ce se spune din popor este si adevarat, motiv pentru care s-ar putea ca anumite activitati ale tale in incercarea de a tine la distanta raceala sa fie inutile.

De exemplu, se spune ca daca bei lapte raceala ta se va agrava, insa s-au facut o multime de studii in acest sens si nici unul nu a duc la o astfel de concluzie. Ideal este ca in cazul unei raceli sa ne hidratam cat mai bine, iar laptele poate fi o solutie foarte buna. De asemenea, pentru ca organismul este slabit, are nevoie de mese sanatoase, motiv pentru care ar trebui sa aloci o importanta crescuta dietei pe care o adopti in aceasta perioada.

Un alt mit este referitor la supa de pui despre care se spune ca te va face sa te simti mai bine, iar aceasta afirmatie poate fi considearata partial adevarata intrucat supa poate avea efecte antiinflamatorii, insa la animale, pentru ca nu au fost efectuate studii cu privire la efectele aduse oamenilor. Totusi, aceasta este o modalitate potrivita de hidratare, asa ca poate fi o alta solutie in acest sens.

De asemenea, se mai spune despre vitamina C si despre zinc ca te vor ajuta sa te vindeci mai repede, insa realitatea este alta. Au fost efectuate mai multe studii in acest sens, insa nu s-a descoperit nicio dovada care sa confirme cele spuse anterior, asa ca daca esti in cautarea unei vindecari miraculoase nu o vei gasi atat de usor.

Un alt mit foarte comun este acela ca antibioticele vindeca raceala, insa este important de stiut ca raceala este cauzata de virusi, pe cand antibioticele actioneaza impotriva bacteriilor, ceea ce presupune ca nu vor fi eficiente in cazul in care esti racit si mai mult decat atat, poate aduce diferite dereglari care sa nu fie agreate de catre stomac.

O vorba din popor spune sa nu iesi afara in frig cu capul umed pentru ca vei raci si probabil ca fiecare dintre noi am fost atentionati in copilarie cu privire la acest obicei. Totusi, din nou, nu exista nicio dovada in acest sens, motiv pentru care s-ar putea sa racesti si atunci cand ramai in casa la caldura, riscurile fiind aceleasi. Raceala tinde sa fie mai comuna in perioada rece a anului din mai multe cauze, dar nu va trebui niciodata sa iti faci griji atunci cand iesi cu capul umed direct in frig, cu toate ca este mai bine sa eviti acest lucru.

Leave a Reply