Motive sa stii estentialul despre vinuri din struguri romanesti

Conversatiile referitoare la vinurile din struguri romanesti sunt cu adevarat fascinate, mai ales datorita istoriei noastre indelungate in producerea vinului. Daca iti doresti sa stii estentialul despre vinuri din struguri romanesti, nu este nevoie sa urmezi un curs de specialitate, este de ajuns ca in timpul liber sa citesti mai multe despre el, sa cauti compania altor pasionati de vin mai avansati decat tine si sa savurezi, la unul sau mai multe pahare de vin, povestirile lor.

Insa, daca nu esti convins ca pasiunea ta pentru vinuri merita explorata, ti-am pregatit o lista cu cateva motive pentru care ai avea numai de castigat daca alegi sa inveti mai multe lucruri despre vinuri.

– in primul rand, vei deveni expertul in vinuri din grupul tau de prieteni, astfel ca prietenii tai isi vor face un obicei din a-ti cere sfaturi despre acest subiect. De fiecare data cand va avea loc o ocazie speciala in viata lor, vor apela la tine pentru a le face recomandari.

– din momentul in care ai deprins tainele degustarii de vinuri, vei avea sansa de a savura secretele vinului si vei fi mai atent la detalii. Inevitabil vei privi vinul cu alti ochi, observand cate are de oferit, lucruri de care nu aveai habar, dar care vor ajunge sa-ti condimenteze timpul cu relaxare sau momentele memorabile petrecute in compania oamenilor cu aceeasi pasiune ca si tine.

– iti va face o deosebita placere sa comanzi vin la restaurant, indiferent daca te vei afla la un pranz de afaceri sau la o intalnire romantica. In plus, vei fi mai mult decat increzator sa alegi tu vinul servit la masa.

– indiferent daca vei fi alaturi de prieteni, colegi de birou sau membrii familiei, iti va placea la nebunie sa discuti despre vinuri. Iti va fi mai usor sa vorbesti despre optiunile tale chiar si in momentul in care interlocutorul tau este un comerciant de vinuri sau un sommelier.

– atunci cand te pricepi sa alegi o sticla de vin, acest lucru devine o experienta deosebita. In plus, nu va mai fi cazul sa-ti faci griji ca mergi cu mana goala la petrecerile si cinele organizate de prieteni. Le vei putea duce mereu cate o sticla cu vin potrivita ocaziei, va fi un cadou cu care nu ai cum sa dai gres.

– daca in prezent iti este greu sa alegi sortimentul de vin potrivit unei ocazii sau unui anumit tip de mancare, daca vei participa la un curs despre vin, lucrurile vor lua o intorsatura diferita. Astfel, vei putea sa descoperi varietati de struguri, tehnici de producere a vinului si vei fi interesat de regiuni viticole.

– vei capata un nou hobby, acela de a asocia preparatele culinare cu vinul potrivit. Multora dintre noi nu ni se pare un lucru atat de relevant sa gaseasca cel mai bun vin care sa se potriveasca cu mancarea din farfurie, insa diferenta va deveni relevanta in momentul in care vei aprofunda cunostintele despre vinuri.

Asadar, alegerea vinului perfect va deveni un detaliu esential pe care nu-l vei mai trece cu vederea.

Leave a Reply