Iata ce destinatii merita sa vizitezi in 2020

Sa iti pregatesti vacanta de vis e acum mai simplu ca niciodata, trebuie doar sa apelezi la cei mai buni. Astfel, cei de la Fabrica de Vacante vin cu nenumarate propuneri pe care merita sa le ai in vedere, acestea fiind pentru toate preferintele si pentru toate bugetele. In ziua de azi poti ajunge prin zboruri directe catre cele mai frumoase destinatii din Europa, dar nu trebuie sa te limitezi doar la atat. Asadar, mai departe te asteapta cateva propuneri grozave de care ai putea tine cont atunci cand iti faci planurile pentru urmatorul concediu.

Fiordurile din Norvegia

Exista nenumarate motive pentru care merita sa vizitezi Norvegia, insa unul dintre cele mai imporntate e reprezentat de fiordurile sale. Acestea au fost alcatuite de catre ghetari in urma cu mai bine de doua milioane de ani, iar tara se lauda cu peste 1000 de astfel de fiorduri, cu toate ca doar o mica parte dintre acestea pot fi vizitate.

Alhambra

Alhambra reprezinta un fel de amestec intre fortareata si palat care a fost ridicata pe locul unei vechi fortificatii romane, localizata in Granada, Spania. Timp de aproape un mileniu aceasta peninsula iberica a fost condusa de catre mauri, iar astazi cine ajunge aici poate sa descopere citadela care reprezinta poate cea mai veche parte a sa. Merita descoperit si turnul care se inalta cativa zeci de metri si care recompenseaza vizitatorii cu peisaje splendide.

Hagia Sophia

Aceasta a fost cea mai mare catedrala a lumii pret de un mileniu si reprezinta poate una dintre cele mai mari atractii din Istanbul, cunoscut initial drept Constantinopol. Ridicata in anul 537 ca o catedrala ortodoxa, aceasta a fost transformata in moschee in anul 1453, iar astazi constructia este un adevarat muzeu pentru toate religiile. Cladirea reprezinta poate un bun exemplu al arhitecturii bizantine si este una dintre atractiile principale ale orasului pe care merita sa o descoperi.

Acropole

Capitala Greciei este o alta mare atractie pe care merita sa o descoperi, iar unul dintre cele mai importante puncte de aici este Acropole. Acest loc antic dateaza inca din secolul 5 i.H. si cuprinde mai multe bijuterii, de la templul Atenei, Parteonul si nu numai. Acesta din urma este un adevarat simbol grecesc si era dedicat zeitei Atena, urmand ca la un moment dat, in secolul al VI-lea sa devina biserica ortodoxa, iar mai apoi a fost transformat in moschee la mijlocul secolului al XV-lea.

Poti sa ajungi prin zboruri directe in fiecare dintre aceste puncte deosebite de pe glob, trebuie doar sa iti pregatesti itinerariul sau poti sa apelezi la Fabrica de Vacante pentru a-ti fi mult mai comod si mult mai simplu.

Leave a Reply