Aici ai acces la mai multe servicii utile firmei tale

Serviciile SSM presupun securitatea si sanatatea angajatilor si gestionarea riscurilor acestora la locul de munca.

Evaluarea riscurilor SSM este o procedura ce necesita aplicarea principiilor de prevenire la nivelul companiei. Fiecare companie are obligatia de a anticipa eventualele pericole din cadrul acesteia care pot provoca accidente de munca sau boli profesionale si sa nu reactioneze dupa ce astfel de evenimente au avut loc. Evaluarea riscurilor profesionale este o etapa esentiala in vederea implementarii unei abordari responsabile in domeniul securitatii si sanatatii la locul de munca.

In momentul in care se face o evaluare a riscurilor se face o analiza asupra cauzelor unor vatamari sau raniri, posibilitatile de eliminare a pericolelor si masurilor de prevenire sau de protectie care sunt si care trebuie implementate pentru a putea tine sub control riscurile.

Atunci cand o firma de SSM evalureaza riscurile identifica pericolele si persoanele care sunt expuse la ele, evalueaza riscurile si le clasifica in functie de prioritate, stabileste actiunile de prevenire ale riscurilor, ia masuri concrete si asigura resursele de realizare, monitorizeaza si revizuiste.

Decizia cu privire la persoanele care vor efectua evaluarea riscurilor o ia angajatorului. Astfel, evaluarea poate fi facuta de angajator, de angajatii desemnati de acesta sau, de preferat se poate efectua de catre o firma specializata in SSM.

Resursele care se iau in calcul la evaluarea riscurilor depind de conditiile de la locul de munca, de numarul de lucratori, de echipamentele de munca folosite, de caracteristicile locului de munca. Consultarea angajatilor trebuie sa faca parte din procesul de evaluare a riscurilor profesionale urmand ca acestia sa fie informati cu privire la concluziile referitoare la evaluare si la masurile de prevenire care urmeaza a fi luate.

Evaluarea riscurilor are drept scop imbunatatirea permanenta a conditiilor de munca, si, prin urmare trebuie realizata o documentare adecvata si sustinuta.

Asa cum spuneam este de preferat sa se apeleze la serviciile unei firme de SSM, de aceea recomandarea este pentru SSM Concept. Acestia se vor ocupa de intocmirea documentatiei SSM, care presupune intocmirea fisei SSM cat si realizarea instructajului SSM.

Pentru a intelege mai bine SSM Concept cel mai bine ar fi sa afli mai multe despre serviciile SSM chiar de la specialisti. Cei mai buni profesionisti au construit o echipa care sa ofere cele mai bune servicii unor companii care isi doresc sa-si protejeze angajatii si pun pret pe sanatatea acestora. Echipa se poate adapta in functie de nevoile fiecarui client si poate crea o oferta personalizata in functie de nevoile fiecaruia.

Leave a Reply