Cand este bine sa mergem la un control la stomatolog

Desi suntem ingrijorati pentru starea noastra de sanatate, de cele mai multe ori nu mergem preventiv la medic. Din pacate, conceptul de preventie nu este suficient de dezvoltat in tara noastra. De cele mai multe ori, nu pretuim sanatatea pana in momentul in care nu este afectata si apare o boala.

In aceeasi ordine de idei, vizitele sporadice la medicul stomatolog pe care le efectuam doar atunci cand acuzam neplaceri precum durere, sangerare, carii, duc cel mai frecvent catre agravarea si acumularea problemelor sanatatii orale, astfel, tratamentele necesare devin mult mai dificile, mai indelungate si mai costisitoare. Mai mult de atat, cu cat problemele dentare sunt mai grave cu atat se reduc mai mult posibilitatile de tratament.

De aceea, un control stomatologic la Vio Dent la fiecare sase luni este foarte important. Astfel putem sa descoperim la timp problemele, iar tratamentul va fi mult mai simplu si mai putin costisitor.

Ca sa intelegem si mai bine importanta controlul stomatologic de doua ori pe an, medicii de la VioDent ne expun cateva aspecte: examinarea cavitatii bucale, igienizarea cavitatii bucale, depistarea timpurie a unor eventuale carii, controlul obturatiilor existente, a lucrarilor protetice, implanturilor dentare sau a protezelor.

Dupa efectuarea controlului stomatologic, medicul dentist va putea oferi cateva recomandari cu privire la periajul dentar sau va solicita efectuarea unor investigatii complementare, a unui control interclinic sau o programare pentru rezolvarea eventualelor probleme descoperite.

Pacientii care sufera de boala parodontala, au aparate ortodontice sau lucrari pe implanturi sau pur si simplu au predispozitie pentru acumularea tartrului sau au diferite deficiente imunitare, trebuie sa efectueze controlul periodic mai frecvent, la 3-4 luni.

Este esential sa intelegem ca daca ne vom prezenta regulat la medicul dentist si vom mentine o igiena orala corespunzatoare vom putea preveni multe probleme de sanatate si situatii complicate, care altfel ar putea deveni mari consumatoare de timp, energie si bani. Toate problemele de sanatate care sunt depistate in faza incipienta se vor rezolva mult mai simplu si mai usor atat pentru pacienti, cat si pentru medici.

Toti medicii stomatologici de la VioDent nu se preocupa doar cu rezolvarea problemelor dentare, dar au grija si de igiena orala.

Cu toate ca pentru multi dintre noi, controlul periodic la medicul stomatolog nu pare un lucru important in agenda noastra, problemele orale pot sa se dezvolte si sa progreseze extrem de rapid. Pe termen lung, efectuarea controalelor la timp ne ajuta sa ne mentinem sanatatea dentara sub atenta observatie.

Astfel, nu ezitati sa adresati medicului stomatolog orice intrebari va framanta cu privire la sanatatea orala si optati pentru controlul stomatologic la clinicile VioDent! Alegeti-va un partener de incredere care pune pret pe sanatatea si igiena dumneavoastra orala!

Leave a Reply