Care sunt repercusiunile nașterii asupra corpului femeii

În timpul unei sarcini corpul tău trece printr-o serie de schimbări extrem de evidente, menite să faciliteze creșterea fătului. Ulterior, după ce acestea dau naștere este important să-și recapete forma de dinainte sau chiar să o îmbunătățească. Cu toate acestea, apar și unele schimbări care sunt greu de gestionat, însă cel mai important în această perioadă este să știi că nu ești singură și că ai mereu pe cineva pe care te poți baza alături. Totodată, mai multe femei au trecut deja prin recuperarea dupa nastere, iar clubulbebelușilor.ro este locul în care le vei putea citi poveștile și locul din care îți poți lua cele mai utile sfaturi.

Apariția durerilor la nivelul vaginului

De multe ori, pot apărea dureri vaginale, mai ales dacă ți s-a practicat epiziotomia sau ai avut vreo ruptura de perineu în timpul nașterii. În aceste situații, rana ar putea să te doară câteva săptămâni, în special atunci când mergi sau stai în șezut, mai ales când mergi sau stai în șezut. Există totuși soluții pentru această problemă pe care le poți pune în aplicare chiar la tine acasă. Poți aplica comprese reci pe zona afectată, poți să clătești vulva cu apă călduță, sau poți apela chiar la tratamente medicamentoase recomandate de doctorul obstetrician. De asemenea, dacă rana nu începe să se vindece de la sine și apar simptome de febră, iar cicatricea începe să producă un lichid cu puroi, trebuie să iei în calcul o discuție cu medicul tău, pentru a nu agrava situația.

Modificări la nivelul pielii

Una dintre cele mai cunoscute și mai problematici situații întâlnite în procesul de recuperare după naștere este apariția vergeturilor. Acestea se pot observa cel mai des la nivelul abdomenului, al coapselor, sânilor sau feselor, acolo unde în mod normal, pielea rămâne întinsă în timpul sarcinii.

Căderea parul

Dacă în timpul sarcinii, nivelul crescut de hormoni a reușit să prevină căderea părului, acum, acest lucru nu mai este valabil. După naștere, procesul de înlocuire a părului va reveni la normal, iar tu vei simți că îți cade mai mult păr decât până atunci. Astfel, urmează o perioadă în care parul se poate subția și vă cădea în exces, însă în aproximativ 6 luni acesta va reveni la normal. Pentru a ameliora totuși pierderea podoabei capilare ai putea încerca să mănânci multe fructe și legume. Totodată, o spălare delicată și o pieptănare la fel de lină poate aduce aceleași beneficii.

Starea de oboseală continuă

Multe femei se confruntă cu o stare de oboseală care pare că nu se mai termină, lucru care este perfect normal după ce ai pierdut sânge în timpul travaliului. Este important ca în acest momente să ai răbdare cu tine pentru a te vindecare și trebuie să îți focusezi atenția pe binele celui mic.

Leave a Reply