Tot ce nu stiai despre parchetul de tip Herringbone

La momentul actual exista nenumarate variante de parchet pe piata, fiecare dispunand de particularitatile proprii. Cu toate acestea, putini mai sunt distribuitorii care pun la dispozitia clientilor lor si variante mai vechi, clasice, care s-au consacrat de-a lungul timpului prin aspectul inedit si nenumaratele beneficii de natura practica pe care le confereau. Printre acestea se numara si parchetul Herringbone, un model care are in spate o poveste destul de interesanta si care are puterea de a scoate din anonimat orice incapere, prin efectul pe care il confera.

Vizualizeaza toate modelele disponibile aici: https://parchetcupersonalitate.ro/categorie-produs/parchet-herringbone/.

De unde ii vine numele?

Herringbone parchet isi are denumirea inspirata din felul in care sunt dispuse lamelele de lemn. Acestea se imbina la un unghi de 90 de grade si sunt montate in asa fel incat sa ia forma scheletului de hering.

Unde a aparut prima data?

Istoria acestui model se bazeaza pe secole de existenta. Prima forma a fost descoperita inca din Egiptul Antic. De acolo s-au inspirat si romanii in felul in care aranjau pavelele pe strazile din zonele importante ale imperiului. Astazi, este unul dintre cele mai apreciate modele, mai ales in ceea ce priveste casele de lux, decorate in stiluri clasice sau chiar sobre.

Ce il face atat de special din punct de vedere al aspectului?

Reuseste sa configureze un aspect original generat de dispunerea specifica a lemnului. Este dominat de eleganta si bun gust, urmand liniile clasice de design interior. Este totodata o metoda prin care poti scoate din anonimat orice incapere. Odata cu montarea parchetului Herringbone in casa ta, aduci o bucatica de istorie care va dainui mereu in atmosfera creata.

De ce sa apelezi la parchet de tip Herringbone in detrimentul variantelor moderne?

Desi tendinta actuala este de a amenaja locuintele intr-un mod cat mai modernist posibil, exista o serie de argumente care cu siguranta te vor convinge ca parchetul Herringbone este cu mult superior modelelor nou aparute pe piata.

Calitate net superioara

Materialele din care este realizat il fac sa fie foarte rezistent in fata tuturor formelor de uzura la care ar putea fiu expus. Straturile groase de lemn dur, imbracate intr-o haina fina de lac sau ulei, reusesc sa ramana neschimbate in fata trecerii timpului. Poti opta pentru atat varianta dublu, cat si pentru cea triplustratificata, in functie de proprietatile pe care le cauti in podeaua ideala.

Aspect unic

Felul in care acest tip arata nu poate fi confundat cu niciun alt model. Unicitatea si autenticitatea sunt calitatile de baza care domina aceasta podea si implicit locuinta care o gazduieste.

Pret corect raportat la beneficiile pe care le confera

Si sub aspect financiar, parchetul Herringbone beneficiaza de o serie de avantaje deloc de neglijat, configurandu-se un raport pret-calitate mai mult decat avantajos.

Leave a Reply