Cum să faci din grădina ta un mic colț tropical

Amenajarea și înfrumusețarea grădinilor a devenit o preocupare des întâlnită în ultimul timp. Dacă vrei să faci din grădina ta un spațiu tropical, prin care să te bucuri de o explozie de culoare și parfum, aruncați o privire pe articolele publicate pe thedeco.ro, un proiect lansat recent și care își propune să ofere inspirație și oportunități grozave pentru a decora și a oferi atmosfera potrivită pentru casa sau gradina ta. În plus, acolo poți găsi o mulțime de sfaturi pentru uz casnic.

Deși am fost obișnuiți să credem că plantele tropicale pot trăi doar în habitatul lor natural sau în condiții special create, trebuie să știți că unele specii pot fi cultivate în grădină fără a îndeplini anumiți parametri pe care anterior credeam că sunt necesari. Aceste soiuri de plante pot transforma radical peisajul unui spațiu. Bougainvillea, hibiscusul și orhideele sunt doar câteva exemple. Trebuie să țineți cont de faptul că, pentru a le menține în viață, chiar și cei mai mari grădinari depun eforturi semnificative.

Este important de remarcat faptul că nu toate plantele dintr-o grădină tropicală necesită o îngrijire specială. Alegeți soiuri mai populare cu un frunziș mai bogat, cum ar fi cele cultivate în zonele calde. Soiuri viu colorate, cum ar fi hibiscus și bougainvillea, pot fi folosite pentru a imita splendoarea tropicelor. Încă un lucru important: plantați florile în ghivece, deoarece în cazul unei furtuni, puteți să le duceți din timp la adăpost.

Dacă ești hotărât să faci din grădină un spațiu tropical, consultă un specialist în alegerea soiurilor de plante, dar și în distribuirea și poziționarea acestora, pentru un aspect mai atractiv, similar junglei. Ia în considerare habitatul natural al plantelor și străduiește-te să imiți circumstanțele din mediul lor nativ. Plantele îți vor răsplăti, fără îndoială, eforturile prin frumusețe și bogăție.

Leave a Reply